Aukcje.org

Aukcje internetowe w Polsce i na świecie

 

Niebezpieczny mail

W polskim internecie krąży mail udający informację od administracji serwisu aukcyjnego aukcje24.pl.

Treść maila:

Dear user of Aukcje24.pl

Your e-mail account will be disabled because of improper using in next
three days, if you are still wishing to use it, please, resign your
account information.

Pay attention on attached file.

For security purposes the attached file is password protected. Password –

Kind regards,
The Aukcje24.pl team
http://www.aukcje24.pl

Autorami maila nie jest Administracja serwisu aukcje24.pl. Administratorzy proszą o zignorowanie maila i nie otwieranie załącznika - znajduje się w nim wirus!

 

  • # cezcez — 29/3/2004 @ 11:48:

    Przecież od razu widac, że to podszywanie się. JTC i poprawny tekst w języku angielskim? :-)))))

  • # nie_wiecie_kto — 29/3/2004 @ 14:12:

    ktoś chyba nie lubi a24 że podkłada tego typu świnie.

  • # cezcez — 29/3/2004 @ 16:42:

    QXL Ricardo? :-)))))

  • # Funnyfish — 31/3/2004 @ 21:16:

    Nie krąży tylko był adresowany na skrzynkę aukcje24.pl - to typowy wirus podszywający się… pewnego rodzaju automat.

    Ja np. otrzymałem taki o to emailik :

    ” Dear user of „E-aukcje.pl” mailing system,
    Your e-mail account will be disabled because of improper using in next
    three days, if you are still wishing to use it, please, resign your
    account information. ” … Podobny ? ;-)

    Ciekawi mnie natomiast dobór pracowników A24 którzy taki nieodpowiedzialnie sieją Panikę w internecie - nie sądzę aby jakikolwiek postronny user dostał emaila o przytoczonej treści. Przedszkole informatyczne się kłania - niedługo ogłoszą że zbierają krew dla dziecka tel 060xxxxx lub groźny wirus wykasuj sobie kernel32.exe ;-)

  • # iGgY — 31/3/2004 @ 21:30:

    ja tam siania paniki w tej sprawie nie zauważyłem, oni generalnie mają dość olewczy stosunek do pracy ;)

  • # Funnyfish — 31/3/2004 @ 21:33:

    …no to jeszcze link na zakończenie : http://www.mks.com.pl/baza.html?show=description&id2689

    I wszystko jasne ;-)

  • # Funnyfish — 31/3/2004 @ 21:44:

    http://www.mks.com.pl/baza.html?show=description&id2689 zjadło znak równości w id2689 … a robal nazywa się Worm.Beagle.N

Napisz komentarz:

Opcja komentowania dla tego artykułu została wyłączona.

Zobacz:

Poprzedni news: BidVille otwiera sieć drop-off

Następny news: eBay kupuje mobile.de

 

Partnerzy:
Sklepy

Aukcje.org
Aukcje.org - RSS RSS | Aukcje.org - RSS komentarzy RSS komentarzy | Kontakt | O stronie | Polityka prywatności

Copyright © Jacek Z. Strzembkowski - wszelkie prawa zastrzeżone